HİZMETLER

Anasayfa HİZMETLER
Su Tesisatı Ayırma

Su Tesisatı Ayırma

 

Su tesisatı ayırma konusunda öncelikli olarak bilmemiz gereken bazı detaylar var. Eğer su sayacınızı ayırmak istiyorsanız gerekli işlemleri yazımızda bulabilirsiniz.

 

Su sayacı ayırma nedir?

 

Site ve ya toplu yaşama alanlarında her bir dairenin kendi su sayacına sahip olmasıdır. Bu ayrı sayacın yaptırılma amacı herkesin kendi kullanımından sorumlu olmasıdır. Başka bir deyişle fatura zamanı geldiğinde toplu sayaçlarda ödeme pay edilirken ortaya çıkabilecek haksızlıkların önüne geçilmesidir. Örneğin 5 katlı bir binanın bir katında bulunan iş yeri bir evin su ihtiyacından daha fazlasına gereksinim duyar. Ortak ödenen su faturası ise gereksiz yere fazladan ödeme yapılmasına sebep olur. Bu tür sorunların önüne geçilmesi açısından su sayacının ayrılması gereklilik arz eder. Yani buna aynı zamanda su tesisatı ayırma denir.

 

Su Tesisatı Ayırma Aşamaları

 

Su tesisatı ayırma aşamaları şu şekilde olmalıdır;

 

Öncelikle bulunduğunuz şehirdeki su ve kanalizasyon idaresine başvurarak başlayabilirsiniz. Bunun sonrasında bir projenlendirme gerçekleştirilir. Bu projenin ardından yetkili makamlarca kesin onay gereklidir. Kesin onay da alındıktan sonra teknik kısma geçiş yapılabilir.

Teknik kısım diye bahsettiğimiz boruların ve su tesisatının döşenmesidir. Bu aşamada güvenilir ve bu alanda ustalaşmış bir firma ile çalışılması gereklidir. Firmamızda su tesisatı ayırma işleri profesyonellik ve kalite çerçevesinde yapılmaktadır.

 

Su Tesisatı Ayırmanın Faydaları

 

* Daha az fatura ödemenizi sağlar.

* Özellikle sitelerde oturanlar açısından tek tek sayaç kontrol edilip pay edilmesi yerine su işleri tarafından sayaç incelenerek faturalandırma yapılabilecektir.

* Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar bu yolla ortadan kalkmış olur ve anlaşmazlıkların önüne geçilmiş olur.

* Bu yolla su kaçakları en aza indirgenmiş olur. Çünkü ortak kullanılan su sayaçlarında eklenmiş borularla bağlanma söz konusudur. Kullanılan bu boru ise plastik olur. Plastik boru ise maalesef sağlam olmayabilir. Yeteri kadar uzun ömürlü olmacağı için tamirat gerektirir ve sorun çıkarma olasılığı yükselir.